Päiväpurjehdus Seiliin - spitaalistensaarelle

Seilin saari sijaitsee Airiston eteläosassa Nauvossa, noin 15 Mpk (30km) etäisyydellä Turusta. Irrotamme köydet aamupäivällä Aurajoelta, keskustan tuntumasta. Purjehdimme säiden suosiessa, jokaisella risteilyllä. Vieraat osallistuvat halutessaan purjehtimiseen ja ruorissa oloon kipparinne opastuksella. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Solida on vakaa, merikelpoinen ja erittäin edustava. Nautimme menomatkalla maittavan välipalan.

Seili rakennuksineen on herkän kaunis ja idyllinen. Seili on historialtaan yksi saaristomeren vetovoimaisempia kohteita. Seili on tehnyt moniin ihmisiin suuren vaikutuksen ja innoittanut taiteilijoita -, näytelmän- ja lauluntekijöitä.

”Aivan kuin vehmas ja vihreä paratiisi on vesitieni varrella, tuo Seilin saari. Sen kauneus saa, minut melkein unohtamaan synkät vuosisadat, jotka kuului sen historiaan….” Trubaduurimme Kapan balladi on muistutus oleville - ja tuleville sukupolville ihmiselämän hauraudesta!

Kierrämme Seilissä ja keromme teille saaren menneestä, sekä nykyisestä elämästä. Hahmotatte tapahtuneen aitoon ympäristöön. Koette Seilin ainutlaatuisen v.1733 rakennetun puukirkon, spitaalisten kirkon opastetusti. Kirkolla Kapa esittää säveltämänsä, ehkä kauniimman Seilistä tehdyn laulun: ”Balladin Seilin saaresta!” 

Kätköissä hiekkamaan, on siellä monta ihmistarinaa, edes yhdelle niistä, ei löydy kertojaa. Minä valmiina oisin, tässä jokaisen kuuntelemaan, mutta suunnaltasi vastaa hiljaisuus ainoastaan”.

Matkamme jatkuu ja käännämme keulan Seilistä kohti Turkua. Nautimme Solidan salonkiin katetun maittavan lohikeiton, lisukkeineen. Kapa laulattaa ja naurattaa ryhmäänne takaisin purjehtiessamme. Kiinnitymme Aurajokeen yhtä unohtumatonta kokemusta rikkaampina! Seilin balladin sanoin:

”Kiehtova Seili, ajatukseni sinuun kiinni jäi….Nyt tunnen ikävää, kun katson rantaviivaasi etääntyvää”.

Risteilyaika n. 8 h. Tutustumme pienryhmänne (10-14) tunnelmalla, Seilin saareen ja sen ainutlaatuiseen vuonna 1733 rakennettuun puukirkkoon, spitaalisten kirkkoon. Saaren historian tuntevan kipparinne opastuksella.

Tavataan Hyväntuulen Solida - Seili risteilyillä! Tervetuloa!

Risteilyaika 8 h

Pyytäkää tarjoustamme!

Solida Charter Oy  | Rusthollinkatu 11 E 129, Turku  | 0400 121 150  | asiakaspalvelu(at)solida.fi

Y-tunnus: 0846073-0